JOOGA

Astanga based flow

Astanga based flow tunti sai alkunsa, kun yhdistin vuosien varrella opittuja asioita kokonaisuudeksi. Tunnilla tehdään astangasta tuttuja asanoita astanga sarjan mukaisessa järjestyksessä, hengityksen rytmissä, alkulämmittelyiden saattelemana. Tunnin alussa keskitymme hetken aikaan hengitykseen ja laskeudumme tähän hetkeen, sitten siirrymme lämmitteleviin liikkeisiin, pääsarjaan ja lopulta palauttaviin loppuliikkeisiin. Tunti soveltuu vasta alkajille, tai hieman jo joogakokemusta omaaville.

Huom. mikäli halaut aloittaa nimenomaan astangajoogan, niin suosittelen hakeutumaan astangajoogaopettajan alkeiskurssille, sillä olen liittänyt tunteihini myös astangan perinteestä poikkeavia asioita, kuten alkulämmittelyt ja astangajooga olisi aina hyvä aloittaa sellaisen opettajan kanssa, joka on perehtynyt syvällisesti nimenomaan tähän perinteiseen tyylilajiin.


Aloita jooga kanssani!

Ajanvaraus joogatunnille puhelimitse, soita tai tekstaa. Tunnit pidetään kotonani Siilitiellä.

Joogasta yleisesti

Jooga on muutakin kun fyysisen voiman ja notkeuden kasvattamista. Se on hengityksen ja liikkeen yhdistämistä, hengityksen observointia ja rauhan löytämistä sellaisistakin tilanteista, joissa hengittäminen saattaa joskus olla haastavaakin. Kun tekee harjoitusta säännöllisesti, niin voi huomata liikkuvuuden lisääntymisen lisäksi itsemyötätunnon, lempeyden ja sopivan kurinalaisuudenkin kasvaneen. Joogan harjoittaja oppii lisää itsestään, asenteistaan ja mm. toimintatavoistaan ja matolla saaduista oivalluksista on usein hyötyä myös maton ulkopuolella arkisessa elämässä. Jooga on myös elämäntapa ja sen tarkoituksena on lisätä elinvoimaisuutta, sisäistä harmoniaa, selkeyttä ja yhteyttä itseen, sekä ympäröivään maailmaan.  


Oma joogapolkuni

Alotin astangajoogan v. 2015 helsingin astangajoogakoululla. Oli kevät ja olin päättänyt avata uuden sivun elämässäni. Hieman railakkaampi elämäntyylini vaihtui joogan myötä pikkuhiljaa seesteisemmäksi ja aloin tekemään elämäntapamuutoksia, jotka kohensivat fyysistä ja psyykkistä hyvinvointiani, yksi kerrallaan. Astangasta tulikin minulle intohimo josta tuli kokonaisvaltaisesti niin hyvä ja voimaantunut olo, että en halunnut jättää väliin aamun harjoutuksia lähes mistään hinnasta. Olen kiitollinen, että harjoitus on pysynyt matkassa mukana enemmän, tai vähemmän tämän koko ajan.

V. 2019 kävin Pranama Kalliossa RYT-200, eli 200h joogaopettajakoulutuksen kehittyäkseni ihmisenä, joogina ja mahdollisesti oppiakseni myös opettamaan muita. Lähtökohtaisesti lähdin koulutukseen kehittymään ihmisenä ja näin jälkikäteen ajateltuna, sitä se oli parhaimmillaan. Heti valmistuttuani en vielä halunnut alkaa ohjaamaan, mutta nyt koen, että olisi aika jakaa tätä niin mainiota metodia eteenpäin. Kehollinen osaamiseni, anatomian ymmärrykseni ja luja luotto joogan tuomiin terveyshyötyihin on oiva kombo joogatuntien pitämiselle. Ajattelen, että jooga sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta modifioimalla asanoita, eli "asentoja" erilaisille ihmisille sopiviksi.