JOOGA

Dynaaminen jooga

Joogatunneillani käytän klassisia jooga asanoita, erilaisia liikkuvuusharjoitteita ja alussa on lyhyt keskittymishetki ennen aloitusta, jotta pääsemme rauhoittumaan ja laskeutumaan hetkeen. Yksityistunnit antavat mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen ottaen huomioon kehosi mahdolliset yksilölliset liikerajoitteet. 

Opetukseni painottuu fyysiseen tekemiseen, vaikka ajattelenkin, että fyysinen ja henkinen puoli ovat yhteydessä ja vaikuttavat toinen toisiinsa. Pidän tärkeänä, että tunneistani jää hyvä tunne niin kehoon kun mieleenkin. Mikäli etsit syvempää ymmärrystä ja oppeja joogan filosofiasta suosittelen hakeutumista jollekkin joogakoululle.

Joogasta yleisesti

Jooga on oman hengityksen yhdistämistä liikkeeseen ja keskittymistä vallitsevaan hetkeen. Oman hengityksen ääni ja sen tietoinen huomioiminen usein rauhoittaa mieltä ja laskee stressitasoja.

Joogamuotoja on paljon erilaisia ja jokaiseen makuun löytyy jotakin. Oli joogamuoto mikä tahansa, niin kaikkien tyylien tarkoituksena on tukea normaalia elämää ja parantaa sen laatua kaikin puolin. Jooga lisää elinvoimaisuutta, sisäistä harmoniaa ja yhteyttä itseen, sekä ympäröivään maailmaan.  Se parantaa liikkuvuutta, voimaa, tasapainoa ja kehonhallintaa. Samalla voi huomata keskittymiskyvyn parantuneen ja unenlaadun, sekä yleisen vireystilan kohentuneen.

Oma joogapolkuni

Aloitin joogan harrastamisen Astangajoogan alkeiskurssilla v. 2015

Tykästyin harjoitukseen ensimmäisestä tunnista lähtien ja harjoittelin ensmimmäiset viisi vuotta todella aktiivisesti kiertäen myös erilaisia retriittejä. Nykyisin harjoitukseeni on tullut enemmän joustavuutta ja toisinaan minusta on mukava tehdä vapaampaa flow joogaa, missä liikesarjat vaihtelevat.

Vahva kiinnostukseni joogan maailmaan vei minut v. 2019 Pranaman joogaopettaja koulutukseen, joka antoi paljon, haastoi laajentamaan ajatteluani ja toimintatapojani. Olen kiitollinen, että kävin koulutuksen, vaikka alkuun olikin haastavaa oppia muitakin tapoja tehdä, kun ne vanhat ja entuudestaan tutut.

Aloita jooga kanssani!

Kehollinen osaamiseni, anatomian ymmärrykseni ja luottamus joogan tuomiin terveyshyötyihin on oiva kombo joogatuntien pitämiselle. Ajattelen, että jooga sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta modifioimalla asanoita, eli "asentoja" erilaisille ihmisille sopiviksi. 

Ilmottautuminen joogatunnille puhelimitse: 0407189041 Yksityistunnit pidetään kotonani Siilitiellä.