Urheilu- ja klassinen hieronta

Mitä on urheilu- ja klassinen hieronta?

Hieronnalla hoidetaan kehon erilaisia kiputiloja, ehkäistään vaivojen syntyä ja nopeutetaan rasituksesta palautumista. Hieronta vilkastuttaa kehon nestekiertoa sekä edistää kuona-aineiden poistumista siitä. Hieronnalla on todettu olevan rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus.

Klassinen hieronta on vanha, perinteinen hoitomuoto, jossa soveltaen käytetään viittä perusotetta. Otteet voivat olla siveleviä, hankailevia, pusertelevia, taputtelevia tai täristeleviä. Urheiluhieronnassa käytetään samoja klassisen hieronnan eri otteita ottaen huomioon urheilijan harjoitus- ja kilpakaudet. Urheiluhieronta palauttaa nopeammin urheilusuorituksesta, ehkäisee rasitusvammoja ja tuo urheiluunkin lisää tehoja.

Kummassakin hoitomuodossa tavoitteena on suorituskyvyn kohentaminen, stressitasojen laskeminen, hermoston rauhoittaminen, sekä kivuton keho. Tehdään yhdessä toiveitasi kuunnellen sinun tarpeittesi mukainen hoitosuunnitelma. Hoitoon voit tulla, vaikka kiputilaa ei olisikaan, jos toiveenasi olisi vaikka rentoutuminen, tai oma hemmotteluhetki.


Mikä on klassisen ja urheiluhieronnan ero?

Urheiluhierojan erikoisammattitutkinto antaa valmiuden työskennellä myös urheilijoiden kanssa ja koulutettu urheiluhieroja osaa valita oikeanlaiset otteet, tekniikat ja voimankäytön volyymin urheilijan senhetkisen tilanteen ja tarpeiden mukaisesti. 

Koulutettu hieroja ja koulutettu urheiluhieroja ovat kummatkin nimikesuojattuja ammattinimikkeitä ja niitä saa käyttää vain koulutetun hierojan- tai urheiluhierojan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt. Kaikki koulutetut hierojat kuuluvat Valviran Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Eteeristen öljyjen hoitava hieronta

Mitä on eteeristen öljyjen hieronta?

Tämä ihana hemmotteluhoito tuo tähän hetkeen, irtaannuttaa arjesta ja tasapainoittaa sekä kehoa, että joskus kuormittunuttakin mieltä. Öljyjen erilaiset tuoksut vaikuttavat kaikki omalla tavallaan. Sitrushedelmät virkistävät, laventeli rauhoittaa ja esimerkiksi balance öljyssä on metsäinen tuoksu, joka tuo lähemmäksi luontoa ja tasapainoittaa kiireen keskellä. Hoito suunitellaan asiakkaan tilanteen, tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Käytössäni on dōTERRA:n 100% luonnonmukaiset ja turvalliset eteeriset öljyt, jotka ovat uutettu suoraan erilaisista kasvikunnan tuotteista. Käytän eteerisiä öljyjä yhdessä kookosöljyn kanssa. Öljyillä on sertifioitu puhdas testattu ® merkki. Olen käynyt myös öljyjen käytöstä koulutuksen sopivien öljyjen valinnan varmistamiseksi. Tämä eteeristen öljyjen hieronta sopii kaikille, paitsi hajusteallergisille, tai tuoksuihin muuten voimakkaasti reagoiville.Eteeristen öljyjen hieronnassa käytän puhtaita DoTERRA® öljyjä
Eteeristen öljyjen hieronnassa käytän puhtaita DoTERRA® öljyjä

Rauhoittava shiatsu-hieronta

Shiatsu-hieronta tehdään mukavalla shiatsupatjalla
Shiatsu-hieronta tehdään mukavalla shiatsupatjalla

Shiatsu-hieronta

Mitä shiatsu on?

Shiatsu on koko kehon kevyt hoitomuoto, joka pohjautuu kiinalaiseen akupunktioperinteeseen. Shiatsun menetelmä perustuu meridiaaneihin, eli kehon energiakanaviin ja niiden akupunktiopisteiden paineluun. Hoito tehdään peukaloilla ja kämmenillä, käytetään kevyitä venytyksiä, heilutuksia, ravisteluita ja nivelmobilisaatioita.

Shiatsu on erittäin rentouttavaa ja hermostoa rauhoittavaa, sekä auttaa kehoa palautumaan takaisin tasapainoon. Shiatsun vaikutukset voivat näkyä stressitasojen laskuna, kevyenä olona, seesteisenä mielenä, aineenvaihdunnan toimivuudessa, tai esim. unen laadun parantumisena.


Mitä shiatsussa tapahtuu?

Shiatsuun on hyvä varata vaatteet jotka ovat joustavaa materiaalia. Ohuet pitkähihaiset housut ja ohut pitkähihainen paita. Esim. puuvillaa.

Ennen hoitoa on alkukartoitus, jossa haastatellaan hoidon kannalta oleelliset tiedot ja ensimmäisellä kerralla täytetään esititetolomake.

Shiatsu tehdään futon patjalla ja tarkoitus on olla mahdollisimman rennosti koko hoidon ajan. Kaikki liikkeet ovat hyvin tuettuja ja mitään äkkinäisiä liikkeitä ei tapahdu. Shiatsu hieronnassa käydään läpi kehon meridiaani linjoja aivan päästä varpaisiin. Hoidon aikana voidaan olla hiljaa, tai puhua, jos niin toivot. Shiatsuun ajanvaraukset puhelimitse: 0407189041


Kondraindikaatiot, eli hoidon esteet
Shiatsun ja hieronnan kontraindikaatioita (hoidon esteitä) ovat: kuume, infektiotaudit, akuutti tulehdustila, tai vamma, verenvuototauti ja syöpäsairaudet. Hoitoa ei myöskään tehdä, jos olet päihtynyt, tai vahvan kipulääkityksen alaisena. Isot suonikohjut ovat myös alueita, joita ei käsitellä. Raskaus ei ole este hoidoille ja se otetaan huomioon hoitotekniikoissa.


Hieronta auttaa seuraavissa asioissa:


  • Kehon eri kiputilat esim. niska- ja hartiaseudussa
  • Työperäiset kiputilat ja yleinen jännittyneisyyden tunne
  • Päänsärky
  • Huimaus
  • Väsymys ja voimattomuuden tunne
  • Liikunta ja urheilu
  • Liikelaajuuksien puute
  • Stressi
  • PalautuminenTietosuojaseloste pdf:nä allaolevasta linkistä: