Hieronta hoitomuotona

Hieronnalla hoidetaan kehon erilaisia kiputiloja, ehkäistään vaivojen syntyä ja nopeutetaan rasituksesta palautumista. Hieronta vilkastuttaa kehon nestekiertoa sekä edistää kuona-aineiden poistumista siitä. Hieronnalla on todettu olevan rauhoittava ja stressiä lievittävä vaikutus.

Klassinen hieronta on vanha, perinteinen hoitomuoto, jossa soveltaen käytetään viittä perusotetta. Otteet voivat olla siveleviä, hankailevia, pusertelevia, taputtelevia, tai täristeleviä. Urheiluhieronnassa käytetään samoja klassisen hieronnan eri otteita ottaen huomioon urheilijan harjoitus- ja kilpakaudet. Urheiluhieronta palauttaa nopeammin urheilusuorituksesta, ehkäisee rasitusvammoja ja tuo urheiluunkin lisää tehoja. Olen käynyt urheiluhierojan erikoisammattitutkinnon ja sovellan eri hoitomuotoja tilanteen ja tarpeen mukaisesti.

Hieronnan tavoitteena on kohentaa suorituskykyä, laskea stressitasoja ja rauhoittaa hermostoa. Jos kehossa on kipuja, niin tavoitteena on selvittää kivun juurisyy ja hoitaa sitä. Tehdään yhdessä toiveitasi kuunnellen sinun tarpeittesi mukainen hoitosuunnitela. Hoitoon voit tulla, vaikka kiputilaa ei olisikaan, jos toiveenasi olisi vaikka rentoutuminen, tai oma hemmotteluhetki.

Koulutettu hieroja ja koulutettu urheiluhieroja ovat kummatkin nimikesuojattuja ammattinimikkeitä ja niitä saa käyttää vain koulutetun hierojan- tai urheiluhierojan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt. Kaikki koulutetut hierojat kuuluvat Valviran Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.


Hieronta auttaa seuraavissa asioissa:


  • Kehon eri kiputilat esim. niska- ja hartiaseudussa
  • Työperäiset kiputilat ja yleinen jännittyneisyyden tunne
  • Päänsärky
  • Huimaus
  • Väsymys ja voimattomuuden tunne
  • Liikunta ja urheilu
  • Liikelaajuuksien puute
  • Stressi
  • PalautuminenPurentalihashieronta

Mitä se on ja mihin se auttaa?

TMD, eli temporomandibular disorder tarkoittaa leukanivelissä, tai purentalihaksissa olevaa toimintahäiriötä, sairautta, tai kiputilaa.

Purentalihasten hieronnalla voidaan poistaa jännitys ja kiputiloja leukanivelten tai purentalihasten alueelta, vähentää päänsärkyjä ja migreeniä, sekä niistä aiheutuvia niskahartiaseudun kiputiloja ja muita pään alueen särkyoireita. Purentalihasten ja purentaan läheisesti liittyvien lihasten manuaalisella käsittelyllä, sekä kokonaiskuvan huomioon ottamisella voidaan saada apua kipuihin.

Mitä purentalihashieronnassa tapahtuu?

Kokonaiskuvan hahmottamiseksi ja mahdollisimman tehokkaan avun anatamisen varmistamiseksi ensikäynnillä haastattelen hoidon kannalta oleelliset tiedot, kirjaan ne ylös ja teen tarvittavat testit. Testauksen jälkeen määrittelemme hoidettavat alueet, jotka keskittyvät pään, niskan ja leukanivelen alueisiin, mutta tarpeen mukaan voimme käsitellä myös esim. rintakehän, käsien, tai selän alueita. Hoidon lopuksi päätän hieronnan rentouttavaan kasvojen, sekä niskahartiaseudun hierontaan, sekä annan kotihoito-ohjeet, joita on tärkeää kotona toteuttaa, jotta kivut saadaan vähenemään ja toivottavasti kokonaan loppumaan. Hieronnassa käsittelemme purentalihaksiston myös kumihanskalla suun sisäpuolelta.


DoTERRA®:n öljyjyt ovat 100% luonnollisia öljyjä yhdessä kookosöljyn kanssa sopivia suoraan iholle laitettavaksi
DoTERRA®:n öljyjyt ovat 100% luonnollisia öljyjä yhdessä kookosöljyn kanssa sopivia suoraan iholle laitettavaksi

Lisäpalvelut hierontaan

Eteeriset öljyt tuoksujen ystäville

Vastaanotoltani löytyy myös dōTERRA:n 100% luonnonmukaiset eteeriset öljyt, jotka ovat uutettu suoraan erilaisista kasvikunnan tuotteista. Käytän eteerisiä öljyjä yhdessä kookosöljyn kanssa. Öljyillä on sertifioitu puhdas testattu ® merkki. Olen käynyt öljyjen käytöstä koulutuksen sopivien öljyjen valinnan varmistamiseksi. Eteeristen öljyjen hieronta sopii kaikille, paitsi hajusteallergisille, tai tuoksuihin muuten voimakkaasti reagoiville.

Öljyjen erilaiset tuoksut vaikuttavat kaikki omalla tavallaan. Sitrushedelmät virkistävät, laventeli rauhoittaa ja esimerkiksi balance öljyssä on metsäinen tuoksu, joka tuo lähemmäksi luontoa ja tasapainoittaa kiireen keskellä. Hierontahoito suunnitellaan yksilöllisen tilanteen ja tarpeiden mukaisesti aivan niin kun muissakin hieronnoissa.

Tietosuojaseloste pdf:nä allaolevasta linkistä: